Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni 2017      GRATIS TOEGANG

Met een beperking het Havikconcert bezoeken
Amersfoort staat bol van de leuke evenementen en festivals. Zo staat binnenkort het Havikconcert voor de deur. Voor mensen met een beperking kan het een drempel zijn om deze festivals te bezoeken. Omdat VVV en Ravelijn vinden dat ook mensen met een beperking volop van het aanbod in de stad moeten kunnen genieten, bundelen ze de krachten om dat mogelijk te maken.

Tijdens de festivals zijn verschillende vrijwilligers van VVV Amersfoort beschikbaar om samen op pad te gaan. Zij bieden de gewenste begeleiding en zorgen dat u volop kunt genieten. De service is kosteloos, u hoeft alleen een aanvraag te doen bij de VVV via nummer 0900-11 22 364.

Vervoer en begeleiding
Heeft u naast begeleiding ter plekke ook vervoer van en naar het festival nodig? Dan biedt Vrijwillige Vervoersdienst van Stichting Ravelijn uitkomst. Zij hebben een aantal chauffeurs die speciaal voor dit soort uitstapjes ingezet kunnen worden. Voor deze service wordt een onkostenvergoeding van € 10 (exclusief parkeerkosten) gerekend. Een aanvraag voor vervoer en begeleiding kan tot een week voor het festival via het telefoonnummer van Ravelijn (033) 461 3000.

Beide services zijn ook buiten festivals om op aanvraag beschikbaar, bijvoorbeeld voor aan dagje dierentuin of een bezoek aan een van de Amersfoortse musea. Doel van de initiatieven is om recreatie en ontspanning in Amersfoort zo toegankelijk mogelijk te maken.